Veel gestelde vragen

FAQ

Is infrarood verwarming een vervanging van de huidige CV gas installatie?

De infrarood panelen van de leveranciers die wij aanbieden kunnen allemaal dienen als hoofdverwarming. En zijn dus zeker geschikt om de steeds duurder wordende CV gas installatie te vervangen. Er zijn niet veel aanpassingen nodig en alles hoeft niet in 1 keer.

Als de woning slecht geïsoleerd is, kan ik dan toch infrarood panelen laten installeren?

Dat kan zeker! De prestaties van infrarood verwarming zijn zelfs beter in een slecht geïsoleerd huis dan die van een CV installatie of warmtepomp. Dat komt omdat niet de lucht wordt verwarmd door de infrarood verwarming maar objecten in de omgeving en de warmte wordt niet beïnvloed door tocht.

Waarom staan er geen prijzen op de site?

Dat is een hele bewuste keuze omdat wij vinden dat bij de aanschaf van een infrarood paneel ook een goed advies hoort. We hebben al te vaak gehoord dat als er op internet een relatief "goedkoop" paneel is besteld het niet voldoet aan de verwachting.
Daarom is een goed advies over de juiste afmeting en wattage voor een bepaalde ruimte nodig om optimaal te kunnen genieten van de warmte van een infrarood paneel.

Kan ik besparen op mijn energiekosten?

Ja, zeker als u het combineert met zonnepanelen. maar ook zonder zonnepanelen is het verbruik gunstiger omdat er geen energie wordt verspild. Per ruimte heeft u een thermostaat zodat er niet verwarmd hoeft te worden als u het helemaal niet nodig heeft.

Is Infrarood verwarming duur?

Infrarood verwarmings panelen zijn het voordeligste alternatief voor vervanging van uw CV installatie. Om maar niet te spreken over de hoge kosten van een warmtepomp installatie en het plaatsen daarvan. Infrarood panelen hebben geen onderhoud nodig en dus geen duur onderhoudscontract.